042-15 17 18

Ring oss gärna vid frågor!

Rotavdrag - målning till ett lägre pris!

Rot avdraget är en fantastisk möjlighet för privatpersoner att minska kostnaderna för renoveringar och ombyggnadsprojekt för sina hem. Genom att välja Leif Olssons Måleri AB kan du vara säker på att du får professionella måleritjänster till ett förmånligt pris, samtidigt som vi tar hand om alla administrativa aspekter av rot avdraget åt dig.

Vad är rot avdrag?

Rot avdrag är en förkortning för ”Reparation, Ombyggnad, Tillbyggnad”. Det är en skattereduktion som är tillgänglig för privatpersoner i Sverige, när de anlitar registrerade företag som oss på Leif Olssons Måleri AB, för arbete på sin bostad och i synnerhet inom reparation, ombyggnad och tillbyggnad.

Med Rot avdraget kan du dra av en del av arbetskostnaden för måleritjänster från din skatt, vilket kan göra det mer ekonomiskt överkomligt att genomföra hemförbättringar. Normalt sett är avdraget 30 procent av arbetskostnaden och kan göras upp till ett visst belopp per person och år.

Så fungerar rot avdraget

Tack vare rot avdraget står du som kund bara för 70 procent av arbetskostnaden vid målning av din bostad. Detta innebär att du får njuta av högkvalitativa måleritjänster till en reducerad kostnad.

Processen att göra rot avdrag är mycket smidig. Den avdragsgilla summan dras direkt från vårt håll.

Genomför hemförbättringar genom att utnyttja rotavdrag. Målning är avdragsgillt.

Vad gäller för rot avdraget?

Det är viktigt att vara medveten om rot avdragets villkor och begränsningar för att kunna dra full nytta av denna förmånliga möjlighet. Men vad gäller när det kommer till rot avdraget?

30 % avdrag

Alla våra kunder har rätt till rot avdrag som kan täcka upp till 30 procent av arbetskostnaden. Det är en bekväm och problemfri process som gör det enklare än någonsin att dra nytta av rot avdraget, få en skattereduktion och förbättra ditt hem utan att spränga budgeten.

Maxbelopp för rot avdrag

Rot avdraget är en betydande förmån för många privatpersoner, vilket gör det möjligt för dem att förbättra sina hem till en lägre kostnad. Men avdraget gäller inte till hur höga summor som helst. Den maximala summan som kan dras av är 50 000 kronor per person och år.

Det innebär att om flera personer äger fastigheten tillsammans, såsom makar eller sambor, kan varje ägare ha rätt till rot avdrag upp till denna gräns. Att ha upp till 50 000 kronor per person och år i avdrag kan göra en stor skillnad för familjer som vill förnya och förbättra sin bostad.

Ökning av maxbelopp för rot avdrag - 2024

För att ge stöttning åt byggsektorn har regeringen beslutat att taket för rut- och rot avdraget ska höjas till 75 000 kr. Det som kommer gälla då är 75 000 kr för rot avdraget samt 75 000 kr för rutavdraget per person. Denna ändring kommer gälla från och med 1/7-2024 till 31/12-2024.

Detta innebär att privatpersoner kommer kunna anlita hjälp till ett förmånligt pris i allt högre utsträckning än tidigare. Finns det mycket i ditt hem som ska utföras, tveka inte att utnyttja det utökade rot avdraget för bästa möjliga affär.

Rot avdraget täcker bara arbetskostnader

Det är också viktigt att notera att rot avdraget endast täcker arbetskostnader, inte materialkostnader. Det betyder att även om du kan få avdrag för den arbetskraft som används under renoveringen, måste du fortfarande täcka kostnaderna för materialet själv.

Vi förklarar närmre

Om du vill veta mer om rotavdraget så är du välkommen att kontakta oss, vi är väl införstådda i hur det fungerar och delar gärna med oss av vår kunskap till dig.

Vill du hellre läsa om det så gör du det enklast på Skatteverkets sida.

Vanliga frågor och svar

Du får rotavdrag på de arbeten som faller innom ramarna för reparation, ombyggnad och tillbyggnad. För mer information om vilka specifika tjänster som innefattas av rotavdraget, besök Skatteverkets hemsida.

Avdraget gäller inte till arbetskostnader för material som inte är en del av fastigheten, såsom möbler eller vitvaror. Det täcker inte heller rena renoverings- eller underhållskostnader utanför fastigheten, till exempel trädgårdsarbete eller byte av däck på en bil.

Du har rätt att göra avdrag på 50 000 kr per person och år. Fast mellan 1/7-2024 och 31/12-2024 har regeringen beslutat att höja maxtaket för rot avdraget till 75 000 kr per år och för varje person.

I regel kan hantverkare inte vägra rot avdrag och du som kund ska ha rätt till det om du uppfyller villkoren för det. Det är dock viktigt att komma ihåg att det finns vissa undantag och olika förutsättningar beroende på lokala lagar och avtal.

Rot avser arbeten som utförs för att reparera, förbättra eller förändra en fastighet, som till exempel renovering av kök eller badrum. Rut gäller för hushållsnära tjänster, såsom städning, trädgårdsarbete eller tvättning.

Leif Olssons måleri

Vill du veta vad ditt nästa måleriprojekt kostar?

Skicka in en förfrågan till oss så återkommer vi så snabbt vi kan med en offert! Du kan även kontakta oss på telefon eller e-post 042 – 15 17 18 [email protected]

Logga in

Begär offert

Kontakta oss via formuläret så återkommer vi så snabbt vi kan.

LO Måleri logotyp